Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 1 - Sporting du Pays de Charleroi-Royal Antwerp FC
Stade du Pays de Charleroi - zondag 28 juli 2023 - 18:30u.
(25/07/2024)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Lawrence Visser, Rien Vanyzere, Thibaud Nijssen, Matonga Simonini.

De kern: nieuwe hoofdcoach Jonas De Roeck begon samen met zijn assistenten en zijn spelerskern aan de voorbereiding. Hij paste de nieuwelingen in gedurende intensieve werkweken volgens zijn tactische inzichten en sleep nieuwe looplijnen in zijn spelersgroep. Eerstdaags maakt hij zijn eerste wedstrijdkern voor het seizoen 2024-2025 bekend. In extremis moet hij nog rekening houden met het vertrek van George Ilenikhena (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online), die zijn geluk gaat beproeven bij de Franse topklasser AS Monaco, waar hij naar verwachting op sleeptouw zal worden genomen door Eliot Matazo. De gele- en rode kaartenbarometer staat opnieuw op nul, maar of dat na zondag nog zo zal zijn? Team Jonas De Roeck heeft momenteel nog geen omkijken naar de rubriek schorsingen.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Senne Lammens, Kobe Corbanie, Tjaronn Chery, Ayrton Costa, Denis Odoi, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, Michel-Ange Balikwisha, Jacob Ondrejka, Anthony Valencia, Vincent Janssen, Victor Udoh, Mahamadou Doumbia, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Jelle Bataille, Rosen Bozhinov, Mandela Keita, Zeno Van den Bosch.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 0, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> 0, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Pierre Dwomoh, Björn Engels.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: erg wisselvallige resultaten tegen de trots van Mambour de afgelopen seizoenen en die reeks kende een negatief vervolg op de elfde speeldag van de voorbije campagne. Jurgen Ekkelenkamp en George Ilenikhena brachten hun kleuren tot twee keer toe langszij. De Cremer besliste uiteindelijk met nog een tweede betwistbare penalty over de zege van de thuisploeg. "De lokale stadionomroeper kreeg er nauwelijks genoeg van de naam van Ilaimaharitra door het publiek door het stadion te laten galmen. In de slotfase mocht hij dat nogmaals overdoen na een overduidelijke schwalbe die door publiekslieveling van de thuisploegen De Cremer via de stip in doel werd geblazen. Ondertussen was de rood-witte technische staf aan het werk gegaan, al zouden beide hoofdtrainers het einde van de partij niet halen in de immer woelige dug-outs van het Stade du Pays de Charleroi", aldus nog matchverslag. De eerste en meteen ook laatste rood-witte zege in het Stade du Pays de Charleroi, kwam er dank zij een magistraal doelpunt van Sambou Yatabaré op de eerste speeldag van het seizoen 2018-2019 o.l.v. Lawrence Visser.
**Het heden: Royal Antwerp FC nam zopas afscheid van George Ilenikhena. De jonge Nigeriaan met opleiding in Frankrijk, trekt opnieuw naar zijn 'tweede' vaderland en verkast naar AS Monaco. Hij droeg vijftig keer het rood-witte shirt van de Great Old en scoorde 14 doelpunten. Het winnende doelpunt tegen FC Barcelona was voor de jonge spits, de club en de supporters een hoogtepunt in diens nog prille carrière. Sportief lijkt dit dus een aderlating voor de sportieve staf, al toonden de supporters zich via de sociale media wel laaiend enthousiast over het knappe werk van de scoutingcel van de club.
De toekomst: de Young Reds beginnen op 1 september e.k. aan hun derde seizoen in eerste afdeling in het Stadion Graaf Leopold Lippens met R Knokke FC (stamnummer 101) als tegenstander.
 
  
HOME