R. Antwerp F.C.

-

Zat. 01/02/1992 20:00 u.

Royal Club Liégeois

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 1.000
 
Scheidsrechter: Robert Jeurissen
 
Mist spelbreker op de Bosuil

Mist spelbreker op de Bosuil

stopgezet na 45' vanwege mist bij een 0-0 tussenstand - te herspelen op 07.03.'92 (bron: www.rafc.be - 01/02/1992).

Discussie over winters voetbal weer open

Deurne — Zaterdagavond is weer aardig wat stof aangedragen in de breed gevoerde, maar nooit echt uitgeprate discussie over de organisatiemodaliteiten van voetbal in het putje van de winter. Gespreksonderwerp dit keer: hoe snel moet overgegaan worden tot het algemeen annuleren van zaterdagavondvoetbal op dagen dat nevel en mist het land teisteren? De voordelen van een centrale beslissing in de loop van zaterdagmiddag tot verschuiving van alle wedstrijden naar zondag zijn op het eerste gezicht alvast velerlei: het comfort en de veiligheid van de allertrouwste supporters die week na week op post zijn, want tenslotte laat enkel deze categorie zich niet door de omstandigheden afschrikken om naar het stadion te trekken, worden erdoor gediend, de clubkassier komt er niet bekaaid vanaf als tegen alle verwachtingen in toch negentig minuten gevoetbald wordt, zoals dat verleden week nog gebeurde in de door Beveren als kaskraker vooropgestelde wedstrijd tegen KV Mechelen.

Bovendien lijkt de kans op een regelmatig competitieverloop heel wat meer gegarandeerd als bij mistrisico alle wedstrijden op hetzelfde middaguur op gang geblazen worden. Verwijten richting het adres van scheidsrechter Jeurissen, omdat hij toch een helft liet spelen in de mistige Bosuil heeft geen zin. De man die voor een paar weken tot het verschuiven van K Lierse SK-KAA Gent naar zondagmiddag besliste, hield zich aan de letter van het reglement, zoals dat van hem verwacht wordt. Om vijf voor acht slaagde hij er zoals reglementair voorzien in van de ene hoekschopvlag één van zijn lijnrechters diagonaal over het veld aan de andere vlag te zien. Dat de nevelslierten slechts toevallig heel even opentrokken op het ogenblik dat hij keurde, kon hij niet weten, dat de betalende toeschouwers in de hoge en ver van het veld gelegen tribunes slechts een deel van het terrein konden overschouwen hoefde hij niet in overweging te nemen, zo hij er zich al van bewust was.

Bij het begin van de tweede helft werd niet meer aan, de reglementaire voorwaarden voldaan, zodat de wedstrijd voortijdig afgeblazen werd. Beide clubs besloten om de wedstrijd te herspelen in het competitievrije weekeinde van 7 en 8 maart, op voorwaarde dat de Bond zijn fiat geeft.

Van wat zich gedurende 45 minuten op het veld afspeelde, hoeft niet veel onthouden te worden. R Antwerp FC dwong veelal een rommelig en steriel veldoverwicht af, wat slechts in de openingsfase naar schoten richting doel leidde. Ronny Vangeneugden trapte een vrijschop in de armen van Munaron, terwijl Rony Van Rethy na een geharrewar naast besloot. Heel gevaarlijk oogde het allemaal niet. Dat was wel het geval bij één uitbraak van de Luikse bezoekers, toen Ernes na een dieptepas van Milosevic alleen voor Wim De Coninck verscheen, maar de Antwerpdoelman met de vuist het schot alsnog over de dwarsligger duwde (Bruno Hoeben - bron: onbekend - 3/02/1992).

Tickets niet meer geldig

Onmiddellijk nadat scheidsrechter Jeurissen een voortijdig einde aan de wedstrijd maakte, meldde de stadionomroeper dat de tickets geldig bleven voor de replay. R Antwerp FC herriep dat bericht in de loop van zondag, daarbij verwijzend naar het reglement van de Bond (Bruno Hoeben - bron: onbekend - 3/02/1992).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 03/02/1992)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Wim De Coninck
Wim Kiekens
Nico Broeckaert
Rudi Taeymans
Geert Emmerechts
Hans-Peter Lehnhoff
Rony Van Rethy
Rudi Smidts
Ronny Van Geneugden
Nico Claesen
Alex Czerniatynski
 
Royal Club Liégeois
Jacky Munaron
Tamas Monos
Frank Machiels
Bernard Wégria
Moreno Giusto
Pascal Renier
Cvijan Milosevic
Didier Quain
Ronald Foguenne
Zvonko Varga
Luc Ernes