Toeschouwers: 8.500

Scheidsrechter: Wim Smet

Lijnrechters: Nico Claes - Wouter Cochet

Geen verdiende beloning voor net newlook R.A.F.C.
Twee memorabele data uit de clubgeschiedenis van de jaren '90: de bekertriomf van 7 juni 1992 in het Olympiastadion met KV Mechelen als tegenstander en... de finale van de Beker der Bekerwinnaars in het Magische Wembley Stadium op het einde van het seizoen 1992-1993. Nu 31 jaar later: huldiging in bewondering met Walter Meeuws, Wim Kiekens, Geert Emmerechts, Cisse Severeyns, toenmalig Aanvoerder Rudi Smidts, Rudi Taeymans, Geert Broeckaert, Garry De Graef, Patrick Van Veirdeghem en de immer luid toegejuichte Hans-Peter Lehnhoff. Wat een generatie, wat een dirigent!

Het nieuwe Parma Calcio telt allicht minder bekende namen, maar is toch een tegenstander met grote uitstraling in Deurne-Noord. Het Bosuilstadion was niet helemaal volgelopen en de wedstrijd kende aanvankelijk een ander verloop. Royal Antwerp FC was lange tijd dominerende ploeg. Michel-Ange Balikwisha had al een aantal keren op hoekschop voor gevaar gezorgd. In de 23e minuut, net voor de drankpauze, rondde hij een door Gyrano Kerk over rechts voorbereide kans feilloos af. De voorsprong was helaas niet lang beschoren. Pal op de 30e minuut mocht Partipilo Parma Calcio op gelijke hoogte tillen nadat scheidsrechter Smet een overduidelijke fout op Denis Odoi in de zestien ostentatief negeerde. In geen enkel buitenland zou dit doelpunt goedgekeurd geweest zijn! Met een onwaarschijnlijke streep in de pin bracht Hernani zijn kleuren twee minuten later ook nog op voorsprong.

Het was pas in de tweede periode dat de XI van team Jonas De Roeck zich voluit in het offensief stortten. De Great Old creëerde zich dank zij beulswerk van Tjaronn Chery, Jurgen Ekkelenkamp of nog Michel-Ange Balikwisha verscheidene kansen. Doelman Suzuki wist raad met de lokale pogingen en stortte zich een aantal keren zonder aarzelen op bal en tegenstander. Ook mochten de rood-witten een hele reeks hoekschoppen trappen, al leverden ook die pogingen niet meer op. Antwerpdoelman Senne Lammens had nauwelijks kans gekregen zich te onderscheiden. Ondanks de twee tegentreffers in de eerste periode, maakte de rood-witte verdedigingslinie een soliede indruk. Nieuwe hoofdcoach Jonas De Roeck was alvast tevreden met de progressie die zijn team had getoond.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/07/2024)

18 Vincent Janssen

71' 7 Gyrano Kerk (uit)/
17 Jacob Ondrejka (in)
71' 27 Mandela Keita (uit)/
8 Alhassan Yusuf Abdullahi (in)
71' 4 Tjaronn Chery (uit)/
30 Christopher Scott (in)
82' 24 Jurgen Ekkelenkamp (uit)/
20 Mahamadou Doumbia (in)
82' 10 Michel-Ange Balikwisha (uit)/
19 Victor Udoh (in)
88' 18 Vincent Janssen (uit)/
13 Laure Bonny Ange-Yoan

46' 14 Emanuele Valeri (uit)/
4 Botond Balogh (in)
46' 27 Hernani Azevedo Junior (uit)/
20 Antoine Hanaut (in)
46' 13 Laure Bonny Ange-Yoan (uit)/
9 Gabriel Charpentier (in)
59' 1 Leandro Chichizola (uit)/
31 Zion Suzuki (in)
59' 15 Enrico Delprato (uit)/
23 Drissa Camara (in)
59' 8 Alvarez Estevez (uit)/
25 Jean-Claude Cyprien (in)
59' 21 Anthony Partipilo (uit)/
11 Tjas Begic (in)
61' 19 Simon Sohm (uit)/
61 Mohammed Anas (in)
71' 62 Mateusz Kowalski (uit)/