R. Antwerp F.C.

0 - 1

Din. 04/08/1992

K. Lierse S.K.

 
 
 
 
Plaats: Olympisch Stadion

Toeschouwers: 7.000
 
Scheidsrechter: Paul Gorremans
 
Oefencampagne 1992-'93 (09)

Na de finale Trofee Ludo Coeck '92 - Trofee krijgt plaatsje in prijzenkast K Lierse SK

Antwerpen — De Trofee Ludo Coeck verhuist naar de prijzenkast van K Lierse SK. De club die erin slaagt driemaal de finale van dit tornooi te winnen, mag die beker definitief houden en gisteren was dat het geval voor de Pallieters. Na eerdere successen in 1989 en 1990 versloeg de K Lierse SK nu R Antwerp FC. Simmes scoorde na een halfuur en de tegenstander kon niet reageren. Het Olympisch Stadion bleef verstoken van een voetbalfeest, maar de zevende editie van de Trofee Coeck kreeg een mooie naam op de erelijst.

K Lierse SK zocht na 45 matige minuten met de kleinste voorsprong de kleedkamers op. Daniël Simmes, de Duitse vedette van de Pallieters, mocht immers na een halfuur vrij aanleggen en knalde de netten heerlijk bol. Stewan Stojanovic, die de kans kreeg onder de lat, stond erbij en keek ernaar. Het fel vertimmerde R.A.F.C. was nochtans gretig aan de wedstrijd begonnen. De debuterende Cisse Severeyns claimde meteen een strafschop toen hij door doelman Rondags werd neergehaald. Hij, duidelijk nog steeds populair bij de Antwerpaanhang, liet zich nog opmerken bij een paar dribbelnummers, maar deemsterde daarna weg. Grove tackles van Brocken, Fierens en Geert Emmerechts zorgden voor beroering op het terrein. Scheidsrechter Gorremans moest zelfs een kaart trekken om de gemoederen bedaren. De voetbalacties konden het publiek nauwelijks bekoren. Een afzwaaier van Bustamante, een poging van Brocken met hetzelfde lot en een te zwakke kopstoot van opnieuw Bustamante, daarmee moesten de vele toeschouwers het tijdens de eerste helft stellen. Stewan Stojanovic, die dus wel eenmaal geklopt werd en Rondags dienden zelden handelend op te treden. Behalve bij de terugspeelballen die ze dan, het nieuwe reglement indachtig, steevast onmiddellijk zo ver mogelijk wegkeilden. De toch jonge garde van de Great Old bleef zich verdienstelijk inzetten, maar de opbrengst van zoveel energieverbruik was klein. K Lierse SK domineerde en kon zijn voorsprong deels echtvaardigen.

De Pallieters begonnen ook het best aan de tweede periode. De ingevallen Peeters kreeg enkele kansjes aan de voet. Afwerken lukte niet, ook al maakte Stewan Stojanovic een allesbehalve zekere indruk. Enkele regelrechte klungelfases, waarvoor zowel verdedigers als aanvallers tekenden, werkten op de lachspieren van de aanwezigen en waren illustratief voor het niveau van deze finale. Het arbitrale trio lag dan weer herhaaldelijk overhoop met de buitenspelregels. Ook Cisse Severeyns kwam opnieuw in beeld. De van KV Mechelen overgekomen spits kopte eerste net over en kon de bal vervolgens net niet over de uitgelopen Rondags wippen. Aan de overzijde probeerde Simmes een tweede keer succesvol uit te halen maar zijn poging miste de juiste richting. Pauwels probeerde het eveneens, met hetzelfde resultaat. Veel balverlies, beperkt doelgevaar. De wedstrijd liep traagjes naar z'n einde, al bleef de wil om te scoren wet aanwezig bij beide ploegen. Voor 1 miljoen frank prijzengeld zet je immers al eens een stapje meer. K Lierse SK mocht de poen incasseren, R.A.F.C. moest tevreden zijn met de helft. Ze speelden dan ook maar met een halve ploeg, de Sinjoren... (Koen Van Den Daele - GvA - 5/08/1992).

Round-up Oefencampagne 1992

Een kalenderdag voor de Supercup tegen landskampioen Club Brugge KV, bleef coach Walter Meeuws geen andere keuze dan een veredeld B-elftal tussen de lijnen te sturen voor de finale van de Beker Ludo Coeck in het Olympisch Stadion.

Met Geert Emmerechts (die een schorsing wacht van zeven competitiewedstrijden) en Cisse Severeyns (aan het begin van zijn tweede verblijf bij R Antwerp FC) als sterkhouders, speelden de onuitgegeven rood-witte elf vooral tijdens het eerste halfuur een verdienstelijke partij. Op het half uur maakte de Duitser Simmes, die de bal mooi in het kruis vlamde, toch het verschil met een klasseflits (0-1).

Na de rust probeerde R Antwerp FC langszij te komen, maar uiteindelijk veroverden de Pallieters niet meer dan logisch, maar zonder veel glans de Beker Ludo Coeck. De voor veel Antwerpsupporters nog onbekende Antonio Salvador Bustamante liet bij rood-wit de beste indruk na (Antwerp Clubblad 2 - 19/08/1992).
(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 05/08/1992)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Stewan Stojanovic
5 Garry De Graef
3 Geert Emmerechts
2 George Kulcsar
4 Rudi Taeymans
7 Leslie Van den Acker
6 Noureddine Moukrim
10 Kari Ukkonen
8 Antonio Salvador Bustamante
9 Cisse Severeyns
11 Peter Van Hout
 
46' 11 Peter Van Hout (uit)/
15 Embisa M'Peti (in)
71' 7 Leslie Van den Acker (uit)/
14 Tiziano Pisanu (in)
K. Lierse S.K.
1 Patrick Rondags
2 Marc Fierens
3 Marc Mertens
4 Stefan De Smet
5 David Brocken
6 Joris Heylen
7 Daniël Simmes - 30'
8 Dirk Huysmans
9 Raf Pauwels
10 Karel Snoeckx
11 Nico Van Kerckhoven
 
46' 8 Dirk Huysmans (uit)/
18 Bob Peeters (in)
88' 9 Raf Pauwels (uit)/
15 Bart Wilmssen (in)