Eigen bericht - Op uitzondering van het bezoekersvak dat vanwege boycot helemaal leeg bleef, zaten de meer dan 13.000 Antwerpfans samengepakt en samengetroept in het volgelopen Bosuilstadion. De belangen waren dan ook groot voor voor de geliefde kleuren. Royal Antwerp FC mocht zich geen misstap veroorloven in strijd met o.a. KAS Eupen voor die eerste plaats in de Proximus League en het daaraan verbonden ticket richting Jupiler Pro League. Ook K Lierse SK kon zich geen puntenverlies veroorloven. De geel-zwarten jagen al een heel seizoen de (ongrijpbare?) achtste plaats na en sinds het aantreden van Eric Van Meir werd de kloof met de tegenstand alsmaar smaller. Beide coaches stuurden na het paasreces een exacte copie van hun respectieve elftallen van de laatste competitie-opdrachten tussen de lijnen van een keurig bijgeknipte Bosuilgrasmat. De wedstrijdleiding werd toevertrouwd aan scheidsrechter Serge Gumienny.
R.A.F.C. was dus net als de Bosuil au grand complet. Patje Goots gunt z'n ex-club titel en promotie en zou zo graag nog een keertje scoren voor de Great Old. Verder dan de aftrap kwam de gewezen topschutter voorlopig niet. Ook hij mengde zich onder het talrijke volk, dat met een stille minuut en een beklijvende You'll Never Walk Alone de slachtoffers van de terroristische aanslagen te Brussel herdacht. R.A.F.C. had met Joeri Dequevy en Grégory Dufer de aftrap enn schoot meteen als een razende speer uit de startblokken. Nogal wat spelers tegen hun ex-club. Geoffry Hairemans, kwam in stelling na een slimme ingeving van Joeri Dequevy. Het schot liep grondscherend naast de kooi van Jorn Brondeel. Daarmee zijn ze alle drie benoemd in een en dezelfde actie. De Liersedoelman haalde rustig de bal op en herlanceerde de bal, geen zweempje zenuwachtigheid in zijn handelen. De echte Lierse jonkies waren, dixit hun coach, onder indruk van de omstandigheden.
Zij waren nauwelijks in staat te handelen. Op de tiende minuut moest Brondeel er al opnieuw met de vuist tegenaan om een vrijschop van Geoffry Hairemans te ontzetten in de voeten van... Joeri Dequevy. Knappe trap, maar hij vond in de rebound net niet het kader. Net voor het kwartier ging de Bosuil (helaas voortijdig) aan het juichen. Steve Colpaert en Grégory Dufer bereidden de actie voor. Joeri Dequevy kwam los en zag zijn gekrulde doelpoging net nog voorbij de verste paal uitkomen. K Lierse SK had ondertussen een keer aan de overkant geweest. Het schot van Masika was nauwelijks het oprapen waard geweest. Linksachter Poelmans pakte (zonder bal!) door op Stallone Limbombe zonder gele kaart. Het ontlokte Antwerpcoach David Gevaert achteraf de verzuchting waarom Joren Dom wel opgeschreven werd. De vrijschop van Grégory Dufer belandde bij Joeri Dequevy die in zijn haast de bal gekruist naast joeg.
Daarmee ging de rood-witte storm tijdelijk liggen en was er tijd voor een doelpoginkje van Bougrine. Veel te slap om Nicaise Kudimbana te verontrusten. Stallone Limbombe had er in Roeselare zo eentje binnengezwiept. Hobbelen deed het dit keer ook, maar het afstandsschot was te onprecies om Brondeel te kloppen. K.L.S.K. benutte over rechts de versnelling van Masika om eindelijk uit de greep van de Bosuilboys te geraken. Het duel voor de rechthoek kostte Joren Dom een eerste gele prent van het seizoen. Gevaarlijke plek voor reekstopschutter Velikonja. De bal schampte de rood-witte muur voor de allereerste bezoekende hoekschop. Geoffry Hairemans stuurde het hoofd van Stallone Limbombe aan en die kon koppen tussen de Lierse torens, helaas nipt naast het doel van Brondeel. Nauwelijks beweging aan de overkant en al helemaal geen dreiging voor Nicaise Kudimbana of het zou die hoekschop moeten zijn die Colpaert na actie van Masika moest weggeven.
Aan de overkant dwong ook Geoffry Hairemans nog een laatste corner af die na omzwervingen langs Dimitri Daeseleire tot bij Joren Dom kwam. Ook die ultieme kans van de eerste periode zorgde niet voor verdiende voorsprong.
De tweede speelhelft begon met een stevige uithaal van Grégory Dufer. De geel-zwarte defensie gaf geen krimp. Geoffry Hairemans moest nu zowaar even defensieve druk zetten om de actie van Allach af te breken. Ondanks de ononderbroken aanmoedigingen, zocht R.A.F.C. tijdelijk naar de tweede adem. De vermoeidheid van twee dubbele interlands spookte immers door het rood-witte middenveld. De bezoekers hadden het een stuk gemakkelijker om mee te komen, al bleven de offensieve bevliegingen schaars. Zo sloot rechtsachter Habarugira een solo-ren met een schot dat de nieuwgeplaatste extra rechterlichtmast scheerde. Op het kwartier deden Grégory Dufer en vooral Joeri Dequevy een gezamenlijke driftige poging om Brondeel te kloppen. Zonder resultaat evenwel. De Antwerpcoach haalde vervolgens Geoffry Hairemans en even later ook verrassend Johanna Omolo naar de kant voor verse krachten Mickaël Malsa en Jens Naessens.
Invaller Micka Malsa meldde zich onmiddellijk en nadrukkelijk, ook in de offensieve sector, maar het beoogde kantelmoment kwam er evenwel niet. Ook Mamoutou N'Diaye zat door zijn beste krachten en dus konden de bezoekers de cirkel bezetten. Was de Antwerpdoelman tot dan nagenoeg volledig uit beeld gebleven, op de vierenzestigste minuut zette hij uitlopend eerst de voet dwars aan Masika om ook de rebound van Allach met een reuzeparade in corner af te weren. Grégory Dufer kwam aan de overkant de vuist van Brondeel tegen. Het leverde de Great Old een schamele hoekschop op. Op een moment dat er beslist was over inhoud en kop, dwarrelde de onschuldig ogende poging van Allach in het Antwerpdoel en kon de corrector doorheen het wedstrijdverhaal. Een aangeslagen David Gevaert overleefde ook dit keer het zonder gezichtsverlies het spervuur aan interessante vragen, de nederlaag samen met de doelman en groep verwerken, wordt een beestenjob in aanloop naar de topper in het Jan Breydelstadion. Fingers crossed!
|