Eigen bericht - Stadionomroeper Daniël Vuylsteke heeft een redelijk lastig avondje beleefd op de Bosuil. Niet alleen zat hij nagenoeg moederziel alleen aan de rand van tribune één, hij moest bovendien op passende manier eerbetoon brengen aan vorige week overleden Hendrik 'Rik' Duterne. De namenlijst van de Brusselse fusieclub zonder haperen aflezen was met z'n vele dubbele familie- en voornamen ook al een heel kunststukje, beide ploegen wisselden elk drie keer en dus was dé stem niet uit de lucht. Freddy Mombongo-Dues, ook al een naam met een groot struikelgehalte, scoorde daarbovenop het beslissende doelpunt. Lastig dus, maar ook de 22 acteurs en het scheidsrechterlijke trio heeft een hele avond met veel doorzettingsvermogen gevochten tegen de striemende regen die ongestoord pal in de gezichten van de kijkers van tribune twee woei. Het belette de 6000 kijkers niet zich doorlopend achter het rood-witte team te scharen. Geen verrassingen in het defensieve concept waarmee bezoekend coach Lionel Bah uitpakte, aan R Antwerp FC de weinig benijdenswaardige taak die verdedigingswal zo vlug mogelijk te slopen.
Met die opdracht stuurde Antwerpcoach Jimmy Hasselbaink een opnieuw op enkele plaatsen gewijzigd elftal tussen de lijnen. Niet echt veel nieuwe namen, maar ook nu schoof hij tussen dug-out en startersrij met de pionnen. Bovendien verhuisden ook enkele spelers van positie. Papé Diakité vormde opnieuw het centrale hart met Salomon Nirisarike. Eerstdaags onderneemt de Rwandese international een retourtje Kigali, maar hij bleef voor deze wedstrijd wel ter beschikking langs de zijlijn voor een hele late invalbeurt. Jannes Vansteenkiste liep een lijntje hogerop en kreeg... (rechtsachter) Kelvin Maynard in de rug. Op rechtsachter vatte halvelings Roy Bakkenes plaats. Sommigen zouden dit een 3-5-2 noemen. Die twee spitsen, dat waren zeker Jordan Faucher en Kevin Tano. Op rechtshalf mocht Seppe Kil opnieuw van zich laten horen en spreken. Dat John Bostock daarentegen een zitje kreeg in de dug-out ten voordele van Emrullah Güvenç was toch verrassend, al had de lokale pers er de afgelopen weken wel alles aan gedaan om de Engelsman in de vernieling te schrijven.
Of na de 2 op 12, de 0 op 6 en de 1 op 9 van de Great Old de pretlichtjes van de nagenoeg 25 bezoekende fans en de mediamensen mochten gaan schijnen, was de vraag bij het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Karim Saadouni.
WS Brussel kwam na de nederlaag in eigen huis tegen KFC Dessel met slechte papieren naar de Bosuil en plooide zoals gedacht en gevreesd massaal terug op de eigen helft. De aftrap was voor R Antwerp FC en Emrullah Güvenç zette bezoekend doelman Viviani onmiddellijk aan het werk met een botsertje. Met Wim De Decker in een centrale rol, claimde rood-wit weliswaar balbezit, maar uitgespeelde kansen creëren lukte niet. De eerste echte mogelijkheid bleek meteen de goede. Inworpspecialist Jannes Vansteenkiste kreeg terug van Kelvin Mayard. De voorzet van de linkspoot belandde perfect op het voorhoofd van Jordan Faucher die via een paar ongecontroleerde onderdelen van WSB onhoudbaar binnenkopte. De min of meer vroege voorsprong stond daarmee op het bord, echt bevrijdend werkte de treffer niet. Dat zag ook Colin Andrews, die van een vrij weekeinde gebruik maakte om zijn oud-club te komen aanmoedigen. R Antwerp FC had onmiddellijk kans op de verdubbeling met Seppe Kil, Jannes Vansteenkiste en Kevin Tano in actie, centrale verdediger Debefve stak er ultiem een been voor.
Roy Bakkenes werd getrakteerd op een uitbrander van scheidrechter Saadouni, die overigens geen beste beurt maakte op de Bosuil. Drang naar voren, maar bewegingsvrijheid was er dus nauwelijks. De rood-witte driehoekjes lukten, maar de bezoekers bleven inderdaad verbeten verdedigen. Jordan Faucher kon na langdurig balbezit uithalen over de grond, meer dan een hoekschop (die hij overigens voor zijn rekening nam) sleepte hij er evenwel niet uit. De vrijschop schuinweg voor doel van Jordan Faucher was (nog) niet perfect, de kopbal van Jonas De Roeck werd met enige moeite overmeesterd door Viviani. In de allerlaatste minuten van de eerste periode richtte Jonckheere een doeltreffelijk gevaartje aan. Zijn kopbal zoefde over de dwarsbalk van Björn Sengier, attent en koukleumend tussen de palen. Zijn ploeg nam dus de voorsprong mee naar binnen.
De Brusselaars, lamlendig in de opbouw maar eens zo verbeten in verdediging, kwamen in een geheel ander gedaante uit de kleedkamers en veroverden gaandeweg het middenveld. Roy Bakkenes moest meteen vol in duel. De navolgende vrijschop kwam via een tussenstation bij Courgnaud die hoog over het rood-witte doel liftte. Aan de overzijde werd Kevin Tano in de val gelokt en dat was amper de tweede rood-witte speler die daarvoor werd afgevlagd. Antwerpdoelman Björn Sengier kwam allengs meer in beeld, al was het voorlopig enkel om de buitenspelval te organiseren en de acties richting tribune drie te oriënteren. WSB liet zich echter niet wegsturen, want plots stond daar na een vrijschop af de rechterflank spits Amady Diop oog in oog met de Bosuildoelman, die de kopbal uitvallend overmeesterde. Pakte Jimmy Hasselbaink uit met onverwachte keuzes, bezoekend coach Bah verraste evenzeer met zijn wissels, al bracht hij met topschutter Carvalho wel extra aanvallende power.
Björn Sengier moest aanvankelijk enkele opwarmoefeningetjes van Courgnaud en Amady Diop doorstaan, maar tegen de uithaal van Fall, wie ooit soldaat was bij het ABL weet hoe doelftreffend dat wapen kon zijn, stond de Antwerpdoelman machteloos. De rush van Courgnaud ging langs heel veel lokale benen en voeten, de koele afwerking kwam op naam van de invaller. De doeltreffende spits moest (zeer tot ongenoegen van Debefve) na een duel met stevige Kelvin Maynard opgelapt worden. Meer schrik dan pijn bij de onfortuinlijke Brusselaar, maar scheidsrechter Saadouni kreeg het lontje niet meer uit het kruidvat. Vooral na de nieuwe achterstand liepen de bezoekers rood aan! Amper op het terrein of Freddy Mombongo-Dues knikte centraal een vrijschop ter linkerzijde van Jordan Faucher staalhard binnen. In een allesverschroeiend slotoffensief werkte Obin zijn frustratie uit op Antwerpkapitein Jonas De Roeck en mocht meteen inpakken. Luid protesterende Courgnaud volgde direct dat slechte voorbeeld.
De driepunter bleef op de Bosuil, maar het had toch weer veel moeite gekost, bevestigden Seppe Kil, Jordan Faucher, Freddy Mombongo-Dues en Wim De Decker bij RAFC.tv
|