R.A.E.C. de Mons

0 - 0

Vrij. 04/09/2009 20:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade Tondreau

Toeschouwers: 4500
 
Scheidsrechter: Jean-Baptist Bultynck

Lijnrechters: Pascal Engels - Jeroen Walschap
 
Draak van een wedstrijd?

Eigen bericht - Vorige week ging de zetduivel aan de haal met de naam van de scheidsrechter en iedereen weet tot welke catastrofes dat heeft geleid op de Bosuil en in de krantenkoppen van de Vlaamse pers. Dit keer waren de rugnummers van de Antwerpspelers aanleiding voor de grootste verwarring bij de Franstalige pers. Gelukkig zonder invloed op de presentatie van Sunweb Vakanties als nieuwe shirtsponsor van R Antwerp FC en de prestatie van de (gehandicapte) groep van coach Ratko Svilar.

Drie 'nieuwelingen' aan de aftrap op Stade Tondreau. Spencer Verbiest nam centraal in verdediging de positie over van Roel van Hemert die logischerwijs naar rechtsback verhuisde. Bas Vervaeke ging naar de flank, waardoor Manu Kenmogne de opdracht van de geschorste Kevin Oris moest gaan vervullen. Sebastián Setti kreeg na enkele sputterweken opnieuw het vertrouwen in steun van Benjamin Lambot waardoor Tibor Tisza de offensieve positie van de geschorste Darko Pivaljevic invulde. Tot slot mocht Kevin Baert voor het eerst sedert de bekerwedstrijd weer op linksmidden opdraven in de plaats van de op rust gestelde Geoffry Hairemans. Een wat defensief ogende ombouw van het elftal, met naast Vincent Van Trier en Bart De Corte de offensieve Marquinhos en Audry Diansangu in de dug-out.

Op uitzondering van de stadionomroeper was bij iedereen de orde in de nummering snel hersteld. In de tribunes werd het volume van de Draken als steeds met een reuzetrom en onnatuurlijke middelen aangeblazen. Op het terrein tekenden zich al vlug steriele krachtsverhoudingen af. De offensieve veldbezetting van thuisclub RAEC Bergen ten spijt, werd de slag al vlug op het middenveld uitgevochten. Dank zij kordaat optreden van scheidsrechter Jean-Baptist Bultinck (oud-coach Doy Perazic ziet de man nochtans na al die jaren nog in zijn kwaadste nachtmerries opduiken!) escaleerde het gelukkig niet tot een bottenbrekende oorlog. Fel, maar niet potig, was het devies van de wedstrijdleiding. Zo mocht Kevin Baert al vlug met de zachte ondergrond van de nieuwe graszoden kennis maken, maar zijn ploeg werd ook deskundig van een vrije schop voorzien. De rode homeshirts bleven baas over de mini-gestaltes van de rood-witte aanval.

Ook al vertoonde het lokale RAEC overwicht in het balbezit, de zwartgekleurde verdedigingslijn bleef meester in de zone van de waarheid. Toegegeven, de Bergense aanvoer werd danig verstoord en vertikte het bovendien de snelheid van Matumona en Jarju te benutten. Het was dus tot over halverwege wachten voor enige offensieve lekkernij. Tibor Tisza ging aan de haal, maar de doelman kon het gebogen schot klemmen. RAEC reageerde met een corner die aan de tweede paal overgekopt werd door verdediger Sankaré. Een nieuwe streep van Tibor Tisza veroorzaakte enige opwinding in het stadion. In de allerlaatste minuut ging een vrije schop van Antwerps nummer tien netjes over de muur, maar naast het doel van witgeklede Peersman. De doelpogingen van RAEC waren in de shoes blijven steken, zodat er met een logische brilscore gedraaid werd.

Antwerpcoach Ratko Svilar, verlekkerd op enige defensieve risico's, bracht Audry Diansangu mee uit de kleedkamer. Hij moest samen met Kevin Baert voor flankveranderingen zorgen. De nieuwe opdracht nog niet helemaal duidelijk of Benjamin Lambot liep tegen de eerste bezoekende kaart. Eens uit de borstzak opgediept, volgden nog drie bezoekers op de bon. Gelukkig zonder direct gevolg. RAEC poogde de snelheid van uitvoering wat op te krikken, maar pas met de komst van Moussa Sanogo lukte dat enigszins beter. Na een vierde kwartier met enkel een corner van Grondin die voor enige druk in het bezoekende strafschopgebied zorgde, was die wissel allicht geen slechte optie. Toch zorgde bezoeker Tibor Tisza op aangeven van Kevin Baert voor een gemeten krul naar de linkerbenedenhoek. Helaas een beetje te breed uitgemeten. RAEC-er Gueye bleef nu volop in de buitenspelval plakken, zodat Kevin Wauthy en zijn verdediging pas in de slotfaze echt onder druk kwamen.

Het begon met een vrijschop en een breeduitgesponnen aanvalsbeweging die Jarju naast besloot aan de eerste paal. Een flankvoorzet van Gueye werd door Matumona slordig naastgezet. Helemaal in blessuretijd kreeg de Antwerpdoelman bijstand van zijn dwarsbalk nadat Bart De Corte binnen de 60" na inkomen en bestraft werd voor een overigens twijfelachtige overtreding en geelgeboekt werd. Een record? Het duurbevochten punt werd luid jubelend in het bezoekersvak onthaald. RAFC.TV peilde naar reacties en kreeg tevreden Antwerpspelers achter de micro. Kon in het verre Bergen bovendien youngster Geoffry Hairemans voor het eerst voor een interview strikken. In zijn reactie toonde coach Ratko Svilar zich tevreden, al rakelde hij het puntenverlies in Lier en tegen FC Brussels op, want "Mijn spelers moeten bij de les blijven in weerwil van de wedstrijdleiding", concludeerde de sportieve patron.

(M.W. - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 04/09/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Kevin Wauthy
29 Roel van Hemert
14 Spencer Verbiest
2 Thomas Phibel
20 Matthias Trenson (K) - 78'
19 Bas Vervaeke
6 Sebastián Setti
8 Benjamin Lambot - 48'
7 Kevin Baert
18 Manu Kenmogne
10 Tibor Tisza - 87'
 
46' 19 Bas Vervaeke (uit)/
11 Audry Diansangu (in)
80' 7 Kevin Baert (uit)/
12 'Marquinhos' Roberto Rocha (in)
89' 10 Tibor Tisza (uit)/
26 Bart De Corte (in) - 92'
R.A.E.C. de Mons
1 Tristan Peersman
3 Frédéric Jay
11 David Grondin
19 Khalifa Sankaré
5 Maël Lepicier
6 Dickson Ageyman - 30'
8 Tom Van Imschoot (K)
9 Janis Coppin - 41'
7 Mustapha Jarju
12 Moussa Gueye
10 Zola Matumona
 
62' 9 Janis Coppin (uit)/
17 Moussa Sanogo (in)
72' 3 Frédéric Jay (uit)/
2 Nicolas Timmermans (in)